Vliv složení mléka na vybrané parametry modelových vzorků jogurtů – Helena SLANINOVÁ
Helena SLANINOVÁ
Bakalářská práce
Vliv složení mléka na vybrané parametry modelových vzorků jogurtů
Influence of milk composition on selected parameters of model yogurt samples
Anotace:
Práce byla zaměřena na vliv složení mléka na vybrané parametry modelových vzorků jogurtů, které byly vyráběny v jednoměsíčních intervalech. Cílem práce bylo stanovení složení mléka pomocí přístroje JULIE C5, výroba modelových vzorků jogurtů s různým obsahem sušiny z odebraných vzorků mléka a dále realizace měření pevnosti na modelových vzorcích jogurtů. Vzorky mléka byly odebírány v období od 21. 6 …víceAbstract:
This work was focused on the influence of milk composition on selected parameters models of yogurts samples, which were produced in one-month intervals. The aim of the work was to determine the composition of milk using the device JULIE C5, production models of yogurts samples with different dry matter content of samples of milk and implementation of strength measurements on models samples of yogurts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22779
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SLANINOVÁ, Helena. Vliv složení mléka na vybrané parametry modelových vzorků jogurtů. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Změny jakostních parametrů mléka a mléčných výrobků
Markéta ŠÍPALOVÁ -
Klasický vs. tradiční bulharský jogurt – chemická, mikrobiologická a senzorická charakterizace
Zahraa Jasimová -
Klasický vs. bulharský jogurt – senzorická kvalita vs. chemické a mikrobiologické složení
Michaela Podloučková