Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů – Jasmína Minasjanová
Jasmína Minasjanová
Bakalářská práce
Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů
Consumption of ultra-processed foods and likely impact on human health
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá ultra ? zpracovanými potravinářskými produkty a jejich vlivem na zdraví konzumentů. Práce klasifikuje potraviny dle stupně zpracování a poukazuje na možná zdravotní rizika, která mohou být způsobeny nadměrnou a pravidelnou konzumací ultra ? zpracovaných produktů.Abstract:
The bachelor thesis deals with the ultra ? processed food products and their effect on the health of consumers. The work classifies food according to the degree of processing and points out possible health risks that may be caused by excessive and regular consumption of ultra ? processed products.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Petra Moťková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MINASJANOVÁ, Jasmína. \textit{Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví$\backslash$nl$\{\}$ konzumentů}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/hl1oin/.
Jak správně citovat práci
Minasjanová, Jasmína. Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Zdravotní rizika, výživa a potraviny
Marcela MAYEROVÁ -
Zdravotní rizika N-nitrosaminů vyskytujících se ve farmakologicky účinných látkách ve srovnání s riziky spojenými s ostatními zdroji těchto látek
Lucie Novotná -
Zdravotní rizika související s konzumací masa
Nikola Hamerníková -
Cizorodé látky v potravinách a rizika spojená s jejich konzumací
Lenka Baletková -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Zdravotní rizika půdy v evropském prostředí
Tomáš JANOŠ