Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování – Bc. Anna Jiránková
Bc. Anna Jiránková
Master's thesis
Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování
Microbiological Parameters of Quark Cheese and Their Changes During Storage
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickým složením tvarohu. Teoretická část se věnuje legislativnímu členění tvarohu, jeho výrobě, balení i možným opatřením proti kontaminaci. Popisuje ušlechtilé bakterie mléčného kvašení i kontaminující bakterie, kvasinky a plísně, které mohou působit znehodnocení výrobku. Experimentální část se zaobírá mikrobiologickým rozborem vzorků tvarohu od různých výrobců …viacAbstract:
This thesis deals with the microbiological composition of quark cheese. The theoretical part focuses on the legislative division of quark cheese, its production, packaging and possible measures against contamination. It describes cultural lactic acid bacteria as well as contaminating bacteria, yeasts and molds that can cause product degradation. The experimental part deals with microbiological analysis …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová