Bc. Anna Jiránková

Master's thesis

Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování

Microbiological Parameters of Quark Cheese and Their Changes During Storage
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickým složením tvarohu. Teoretická část se věnuje legislativnímu členění tvarohu, jeho výrobě, balení i možným opatřením proti kontaminaci. Popisuje ušlechtilé bakterie mléčného kvašení i kontaminující bakterie, kvasinky a plísně, které mohou působit znehodnocení výrobku. Experimentální část se zaobírá mikrobiologickým rozborem vzorků tvarohu od různých výrobců …viac
Abstract:
This thesis deals with the microbiological composition of quark cheese. The theoretical part focuses on the legislative division of quark cheese, its production, packaging and possible measures against contamination. It describes cultural lactic acid bacteria as well as contaminating bacteria, yeasts and molds that can cause product degradation. The experimental part deals with microbiological analysis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology