NMR profilování a analýza medů – Bc. Blanka Sládková
Bc. Blanka Sládková
Diplomová práce
NMR profilování a analýza medů
Honey profilling and NMR quantitative analysis
Anotace:
Med je definován jako potravina přírodního sacharidového charakteru produkovaná včelami rodu Apis mellifera. Podle původu dělíme med na květový, který pochází zejména z nektaru květů a medovicový, pocházející z výměšků hmyzu sajícího z rostlin na živých částech rostlin nebo ze sekretů živých částí rostlin. Med je zároveň nejčastěji falšovanou potravinou.Cílem práce bylo vytvoření databáze NMR spekter …víceAbstract:
Honey is defined as the food of a natural sweet carbohydrate character produced by Apis mellifera bees. According to the origin honey is divided into floral, which comes mainly from the nectar of plants, and honeydew coming from excretions of insects sucking from plants on living parts of plants or from the secretions of living parts of plants. Honey is also one of the most adulterated food.The aim …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Andrea Nosková -
Průkaz falšování medu
Daniela Semlerová -
Detekce falšování medů impedanční analýzou
Lenka Wiesnerová -
Nové metody pro detekci falšování českého medu
Tereza Podskalská -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Vliv času a teploty ohřevu na chemické složení medu s pomocí NMR
Kateřina Dvořáková -
Hodnocení včelích produktů pomocí NMR spektroskopie
Miroslava Juričová
Název
Vložil
Vloženo
Práva