Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů – Bc. Tereza PODEŠVOVÁ
Bc. Tereza PODEŠVOVÁ
Bakalářská práce
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů
Decarboxylation activity of the microorganisms
Anotace:
Práce se zabývá problematikou dekarboxylační aktivity mikroorganismů. Zahrnuje také charakteristiku a fyzikální vlastnosti aminokyselin, produkty dekarboxylačních reakcí - biogenní aminy, včetně jejich výskytu v potravinách, toxikologického významu a metod stanovení.Abstract:
The bachelor thesis covers decarboxylase activity of microorganisms. It is about amino acids and their characteristics, about products of decarboxylation - biogenic amines with their occurence in foodstuffs and methods of determination.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7724
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PODEŠVOVÁ, Tereza. Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková