Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny – Bc. Nathalia Jirglová
Bc. Nathalia Jirglová
Bakalářská práce
Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny
The Analysis of the Translation of the Restaurant Menus into English
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat způsoby, kterými jsou překládány jídelní lístky do angličtiny a chyby, popř. nepřesnosti, které se v překladech dělají. Práce je rozdělena do tří částí. V první, teoretické části, je čtenář seznámen se základními pojmy jako je jídelní lístek a jeho druhy anebo odborný překlad, dále s různými strategiemi překladu a také jak správně využívat slovníky. V analytické …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to analyze the ways in which menus are translated into English and mistakes that are made in translations. The thesis is divided into three parts. In the first, theoretical part, the reader is acquainted with principal concepts such as menu and types of menu, or types or professional translation, with various translation strategies and how to properly use dictionaries …víceKlíčová slova
Analýza chyby jídelní lístek pokrmy překlad strategie. Analysis dishes menu mistakes strategy translation.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2020
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/ojw66/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2020
- Vedoucí: Mgr. Dana Kolářová
- Oponent: Mgr. Lucie Bartošová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JIRGLOVÁ, Nathalia. \textit{Analýza překladu jídelních lístků do angličtiny}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/ho7v10/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Podnikatelský plán založení restaurace v pražské lokalitě s orientací na pivní produkty doprovázené masovými pokrmy
Oskar Webr -
Menu engeneering a jeho využití v gastronomii
Marek Liška -
Využití gastronomických trendů v restauračním menu
Jiřina Macková -
Využitie nových gastronomických trendov v reštauračnom menu
Klára Lukůvková -
Menu engineering a jeho využití v gastronomii
Monika Frkousová -
Marketingová komunikace Gastro - Menu Express, a. s.
Filip Waschek -
Menu Engineering and Its Use in Gastronomy
Barbora Ryšavá -
Menu engineering and its use in gastronomy
Zdeněk Juráň