Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta – Bc. Veronika Hliněnská
Bc. Veronika Hliněnská
Diplomová práce
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Influence of winter wheat varieties on the rheological properties of the dough
Anotace:
Souhrn Cílem této práce je zjistit, jaký má vliv daná odrůda, látkové složení obilek či oblast pěstování, na reologické vlastnosti těsta a výslednou jakost mouky. Praktická část práce se věnuje hodnocení souboru devíti odrůd pšenice ozimé různých jakostních skupin ze dvou stanovišť ÚKZÚZ. Jedná se o Čáslav a Lednici na Moravě. Sklizeň probíhala v roce 2016. Mezi metody využité v praktické …víceAbstract:
Summary The goal of this thesis is to find out variety, substance composition of grains and cultivation area influences on the rheological properties of dough and final flour quality. Practical part is about evaluating and set of nine varieties of winter wheat. These varieties are of different quality groups from two areas ÚKZÚZ. I tis Čáslav and Lednice na Moravě. The harvest was in 2016. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HLINĚNSKÁ, Veronika. \textit{Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/hodfcs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv odrůdy čiroku zrnového na pekařskou jakost mouky a možnosti jejího využití
Lucie Volfová -
Online marketing strategy for a non-governmental organization
Jiří Mouka -
Marketing strategy of an IT firm
Jiří Mouka -
Víceúčelový objekt v Lužici - stavebně technologický projekt
Jiří Mouka -
Provozovna Lukov - hrubá vrchní stavba
Jiří Mouka -
Implementace IT portálu pro správu požadavků a zavedení workflow
Jindřich Mouka -
Reologické vlastnosti směsi pšeničné mouky s přídavky cvrččí mouky
Barbora ČEDÍKOVÁ -
Mouky jiné než obilovin
Adelina Nasurlaeva
Název
Vložil
Vloženo
Práva