Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství – Vratislava Kostková
Vratislava Kostková
Bachelor's thesis
Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
The nutritional values of honey and its use in the food industry
Abstract:
Tato teoretická bakalářská práce se zaměřuje na med jako komoditu s důrazem na jeho produkci, klasifikaci a fyzikálně-chemické vlastnosti. Představeny jsou také bioaktivní složky medu a jeho produktů, včetně sacharidů, organických kyselin, minerálních látek, enzymů, vitaminů a fytochemikálií. Dále se zaměřuje na funkční vlastnosti medu v potravinářských aplikacích, jako jsou konzervační a antimikrobiální …moreAbstract:
This theoretical bachelor thesis deals with honey as a commodity, focusing on its production, classification and physicochemical properties. It also presents the bioactive components of honey and its products, including carbohydrates, organic acids, minerals, enzymes, vitamins and secondary plant compounds. Emphasis will also be placed on the functional properties of honey when used in foods, such …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kostková, Vratislava. Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Technology