Skořápkové plody ve stravě mladé generace – Bc. Zuzana Přichystalová
Bc. Zuzana Přichystalová
Master's thesis
Skořápkové plody ve stravě mladé generace
Nuts in the diet of young generation
Abstract:
Tato práce pojednává o skořápkových plodech všeobecně známých spíše pod pojmem ořechy. V teoretické části se zabývám jednotlivými druhy skořápkových plodů. Dále je věnována pozornost jejich nutričně hodnotnému složení a u každého ořechu zvlášť vypsána specifika. Důležitý je také jejich vliv na zdraví člověka a jejich zastoupení v jídelníčku. K ucelení tématu jsou zmíněna i rizika spojená s konzumací …moreAbstract:
This thesis deals with tree nuts and peanuts generally known under the term nuts. First part of this thesis describe individual types of nuts. Furthur the attention is pionted to their nutritionally valuable composition and there are written individual specifics for each nuts. Also very important is their impact on human health and their participation in the diet. To make this thema complet, there …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/etf1i/
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2016
- Supervisor: MVDr. Halina Matějová
- Reader: Mgr. Kamila Jančeková
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Vláknité houby Aspergillus: využití sekundárních metabolitů v biotechnologiích
Tereza Glumbíková -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Toxinogenní vláknité mikroskopické houby rodu Aspergillus a možné zdravotní dopady pro člověka
Veronika Rousková -
Studium biokumulace toxických kovů s využitím indigenních mikroskopických hub z prostředí po důlní a průmyslové činnosti
Markéta Vašinková -
Účinky vybraných monoacylglycerolů na růst bakterií a mikroskopických vláknitých hub
Iva Doležálková -
Povědomí široké veřejnosti o vláknitých mikroskopických houbách v domácím prostředí
Sabina Podroužková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman