Skořápkové plody ve stravě mladé generace – Bc. Zuzana Přichystalová
Bc. Zuzana Přichystalová
Diplomová práce
Skořápkové plody ve stravě mladé generace
Nuts in the diet of young generation
Anotace:
Tato práce pojednává o skořápkových plodech všeobecně známých spíše pod pojmem ořechy. V teoretické části se zabývám jednotlivými druhy skořápkových plodů. Dále je věnována pozornost jejich nutričně hodnotnému složení a u každého ořechu zvlášť vypsána specifika. Důležitý je také jejich vliv na zdraví člověka a jejich zastoupení v jídelníčku. K ucelení tématu jsou zmíněna i rizika spojená s konzumací …víceAbstract:
This thesis deals with tree nuts and peanuts generally known under the term nuts. First part of this thesis describe individual types of nuts. Furthur the attention is pionted to their nutritionally valuable composition and there are written individual specifics for each nuts. Also very important is their impact on human health and their participation in the diet. To make this thema complet, there …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/etf1i/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Kamila Jančeková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Vláknité houby Aspergillus: využití sekundárních metabolitů v biotechnologiích
Tereza Glumbíková -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Toxinogenní vláknité mikroskopické houby rodu Aspergillus a možné zdravotní dopady pro člověka
Veronika Rousková -
Studium biokumulace toxických kovů s využitím indigenních mikroskopických hub z prostředí po důlní a průmyslové činnosti
Markéta Vašinková -
Účinky vybraných monoacylglycerolů na růst bakterií a mikroskopických vláknitých hub
Iva Doležálková -
Povědomí široké veřejnosti o vláknitých mikroskopických houbách v domácím prostředí
Sabina Podroužková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman