Adam Lysek
Bachelor's thesis
Zásady používání syřidel při sýření mléka
Principles of using rennet in cheese making
Abstract:
Tato práce se zajímá o problematiku syřidel. Cílem práce bylo prostudovat dostupnou, odbor-nou a vědeckou literaturu o syřidlech a jejich pouţívání při výrobě sladkých sýrů. Syřidlo je extrakt z ţaludku sajících telat, jeho účinnou sloţkou je enzym chymozin, který vyvolává srá-ţení mléka. V práci je popsána charakteristika syřidel, jejich rozdělení do základních skupin a jejich působení při sráţení …moreAbstract:
This Bachelor thesis is concerned with the rennet issue. The aim is to study available scientif-ic literature about rennet's and their usage during the fresh cheese production. The rennet is a complex of enzymes produced in the stomachs of ruminant mammals. Chymosin, it is the component that curdles the casein in milk. The thesis describes the characteristic of rennet, placing them into the basic groups …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights