Gabriela JANÍRKOVÁ

Bakalářská práce

Význam beta-glukanů ve výživě člověka.

The importance of beta-glucans in human nutrition.
Anotace:
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -{$\beta$}-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak {$\beta$}-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a {$\beta$}-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a {$\beta$}-glukanů …více
Abstract:
The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - {$\beta$}-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both {$\beta$}-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and {$\beta$}-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor: 12410

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

JANÍRKOVÁ, Gabriela. Význam beta-glukanů ve výživě člověka.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin