Význam beta-glukanů ve výživě člověka. – Gabriela JANÍRKOVÁ
Gabriela JANÍRKOVÁ
Bakalářská práce
Význam beta-glukanů ve výživě člověka.
The importance of beta-glucans in human nutrition.
Anotace:
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -{$\beta$}-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak {$\beta$}-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a {$\beta$}-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a {$\beta$}-glukanů …víceAbstract:
The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - {$\beta$}-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both {$\beta$}-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and {$\beta$}-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2009
Zveřejnit od: 27. 5. 2009
Identifikátor:
12410
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JANÍRKOVÁ, Gabriela. Význam beta-glukanů ve výživě člověka.. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 27. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková -
Výživa po amputaci DKK
Kateřina Zemanová -
Domácí umělá výživa u malnutričních onkologických pacientů
Michaela Vajdová -
Optimální výživa s ohledem na různé skupiny obyvatelstva
Petr Janeček -
Výživa vybrané skupiny sportovců
Caroline Straubová -
Výživa pacientů před transplantací srdce
Alžběta Duchoňová