Králičí maso - zdroj cenných výživových látek – Martin Janulík
Martin Janulík
Bachelor's thesis
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Rabbit meat – source of valuable nutrients
Anotácia:
Králík domácí (Oryctolagus cuniculus f. domestica) je významné chovné zvíře z čeledi zajícovití (Leporida). Největší význam má králík jako zvíře pro masnou produkci. K chovu na maso se používá nejčastěji brojlerový králík. Králík není však chovaný pouze na maso, ale mezi významné produkty patří i jeho kožky, které jsou po staletí ceněné oděvnickým průmyslem nebo srst speciálního plemena Angora, která …viacAbstract:
The domestic rabbit (Oryctolagus cuniculus f. domestica) is an important breeding animal of the hare family (Leporida). The rabbit is most important as an animal for meat production. The broiler rabbit is most commonly used for meat production. However, the rabbit is not only reared for meat, but its pelts that are an important product and have been valued by the clothing industry for centuries. Or …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Renata Masopustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Climate Change and Human Health Burden: A Multilevel Study in Bangladesh
Sanjoy Kumar Chanda -
Chov a zdravotní problematika u osmáků degu
Klára Schwalbová
Názov
Vložil
Vložené
Práva