Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu – Dmitrij Krasiun
Dmitrij Krasiun
Bachelor's thesis
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Quality comparison of wines from French wine regions on Czech market
Abstract:
Bakalářská práce měla za cíl zjistit, zda tradiční francouzské vinařské regiony jako je Bordeaux a Burgundsko stále udržují své dominantní postavení ve srovnání s ostatními francouzskými vinařskými regiony na českém trhu. Druhým cílem práce bylo zjistit, zda vína starších ročníků jsou v degustačních soutěžích lépe hodnocená než vína mladších ročníků.Abstract:
The bachelor thesis aimed to find out if the traditional wine regions such as Bordeaux and Burgundy still keep their dominant position among French wine regions on the Czech market. The second aim was to find out if older wines are better rated than younger wines in the degustation competitions.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 6. 2018
Identifier:
https://is.vsh.cz/th/hw33k/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 9. 2018
- Supervisor: Ing. Jiří Zelený
- Reader: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRASIUN, Dmitrij. \textit{Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: University College Prague. 2018. Available from: https://theses.cz/id/hrwn5d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Influence of drying method on drying kinetics and organoleptic properties of selected Cambodian fresh water fish species
Anna Hubáčková -
Drying and quality characteristics of selected fruit in Zambia: The case of mumosomoso (Vangueriopsis lanciflora Hiern)
Kateřina Müllerová -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Using a solar drier for preparation of traditional Vietnamese beef jerky
Jan Staš -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková -
Mezinárodní obchod vínem se zaměřením na víno francouzské a region Alsasko
Andrea Puppová -
Vinárske oblasti Kanady
Lukáš Kubík -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová