Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu – Dmitrij Krasiun
Dmitrij Krasiun
Bakalářská práce
Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu
Quality comparison of wines from French wine regions on Czech market
Anotace:
Bakalářská práce měla za cíl zjistit, zda tradiční francouzské vinařské regiony jako je Bordeaux a Burgundsko stále udržují své dominantní postavení ve srovnání s ostatními francouzskými vinařskými regiony na českém trhu. Druhým cílem práce bylo zjistit, zda vína starších ročníků jsou v degustačních soutěžích lépe hodnocená než vína mladších ročníků.Abstract:
The bachelor thesis aimed to find out if the traditional wine regions such as Bordeaux and Burgundy still keep their dominant position among French wine regions on the Czech market. The second aim was to find out if older wines are better rated than younger wines in the degustation competitions.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 6. 2018
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/hw33k/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 9. 2018
- Vedoucí: Ing. Jiří Zelený
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRASIUN, Dmitrij. \textit{Komparace bodového hodnocení vín z jednotlivých francouzských vinařských regionů na českém trhu}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/hrwn5d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Influence of drying method on drying kinetics and organoleptic properties of selected Cambodian fresh water fish species
Anna Hubáčková -
Drying and quality characteristics of selected fruit in Zambia: The case of mumosomoso (Vangueriopsis lanciflora Hiern)
Kateřina Müllerová -
Quality evaluation of cold-pressed hemp seed oil of industrial hemp varieties (Cannabis sativa L.)
Rebeka Hadlová -
Using a solar drier for preparation of traditional Vietnamese beef jerky
Jan Staš -
Senzorické deskriptory francouzských vín na českém trhu: pohled českých konzumentů a odborníků vína
Barbora Bubeníková -
Mezinárodní obchod vínem se zaměřením na víno francouzské a region Alsasko
Andrea Puppová -
Vinárske oblasti Kanady
Lukáš Kubík -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová