Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů – Soňa Hermanová
Soňa Hermanová
Bakalářská práce
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Dry nuts as a source of vitamins
Anotace:
Vitaminy jsou nepostradatelnými látkami pro růst a fungování lidského těla. Tyto sloučeniny si lidské tělo ve většině případů neumí tvořit samo, a proto je třeba je příjmat z potravy. V rámci výzkumů zjišťujeme, jaké potraviny jsou jejich hodnotnými zdroji.Lidské tělo potřebuje vitaminy jako součást biokatalyzátorů chemických reakcí v organismu, stavební kameny biomembrán a jsou velmi důležité pro …víceAbstract:
Vitamins are essential substances for the growth and functioning of the human body. In most cases, the human body is not able to form these compounds, so they need to be taken from food. In research, we will find out what foods are their valuable resources.The human body needs vitamins as part of the biocatalysts of chemical reactions in the body, building blocks of biomembranes and are very important …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B u vybraných druhů klíčků
Anna Švecová -
Implementace multidetekční metody pro stanovení vitaminů skupiny B v potravinách
Pavlína Kotrbatá -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková -
Klinický význam vitamínů skupiny B
Denisa Cymorková -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Úloha zařazení vitaminů skupiny B a C do krmné dávky u prasat
Iveta Hrkotová -
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B kationtového charakteru
Michaela Frühbauerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva