Pozitivní účinky konzumace makromycet na zdraví člověka – Aneta BAŽANTOVÁ
Aneta BAŽANTOVÁ
Bachelor's thesis
Pozitivní účinky konzumace makromycet na zdraví člověka
Positive Effects of Macromycetes Consumption on Human Health
Abstract:
Bakalářská práce popisuje léčivé makromycety, jejich složení a tvar těla, rozdíly ve výskytu a vybrané druhy. Hlavním cílem je rešerše prací z oblasti pozitivních účinků na lidské zdraví a vypracování přehledu vybraných léčivých makromycet. Makroskopické typy plodnic vytváří oddělení Ascomycota a Basidiomycota, do kterých spadají všechny druhy léčivých makromycet uvedených v práci. Jejich léčivé vlastnosti …moreAbstract:
Bachelor thesis describes healing macromycetes, their composition and shape of body, differences in occurrence and selected species. The main goal is recherche of work from the field of positive effect on human health and elaboration of reviews of selected medicinal macromycetes. The macroscopic types of fruiting are created by the Ascomycota and Basidiomycota divisions, which include all types of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 7. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Ondřej Kapuš, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BAŽANTOVÁ, Aneta. Pozitivní účinky konzumace makromycet na zdraví člověka. Olomouc, 2018. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Biology - Geography
Theses on a related topic
-
Beta-glukany a determinanty kardiovaskulárních onemocnění
Jana Koloničná -
Beta-glukany ve výživě a jejich vliv na lidské zdraví.
Andrea NĚMCOVÁ -
Beta - glukany
Kateřina Smetanová -
\recke{beta}-glukany a možnosti využití jejich fyziologických účinků při výrobě funkčních potravin
Šárka SILOVSKÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights