Kateřina Krtilová
Bakalářská práce
Výrobky ze sóji
Soybean products
Anotace:
Bakalářská práce na téma „Výrobky ze sóji“ obsahuje obecné informace o sóji, o její historii, o jejím pěstování ve světovém i nacionálním měřítku, chemické složení semen a další. Sója obsahuje vysoké množství bílkovin a oleje, tudíž je velmi významná plodina. I když má vysoký obsah bílkovin, nejsou stoprocentně vstřebatelné, důsledkem působení antinutričních činitelů. Látky obsažené v sóji působí negativně …víceAbstract:
This bachelor thesis has been written about „Soybean products“. The thesis contains general information about soybean, about its history, about its cultivation in the world and nations scale, chemical composition of seeds and others. Soy contains high amounts of protein and oil, making it a very important crop. Although it has a high protein content, they are not 100 % absorbable due to the action …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effect of nitrogen source on phytoremediation of heavy metals in plant-sand systems
Filip Bokros -
Rostlinná strava a sport
Lucie Stejskalová -
Veganská a vegetariánská strava v těhotenství
Klára HRBÁČOVÁ -
Obsahové látky semen sóji luštinaté (Glycine max (L.) Merr.) a dopady její konzumace na lidské zdraví
Klára LESÁKOVÁ -
Sója a její využití
Nela TVRZICKÁ -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Sója - funkční potravina
Pavlína Zedníčková -
Sója z pohledu obsahu sekundárních metabolitů a její vliv na výživu člověka.
Julie Holá