Vliv intenzity odkalení moštu na parametry vín révy vinné – Jakub Dohnálek
Jakub Dohnálek
Bachelor's thesis
Vliv intenzity odkalení moštu na parametry vín révy vinné
Influence of intensity desedimentation to the sensorric characteristics of wine
Abstract:
Předmětem zabývání této bakalářské práce byl proces odkalení moštu a následně jeho metody, kterými se provádí. Dále procesem čiření a přípravky používané v této operaci. V praktické části byl proveden pokus s jednou odrůdou, z nichž byly vytvořeny 4 varianty s různou intenzitou odkalení moštu. Následně bylo prováděno průběžné síření. Vína byla senzoricky hodnocena stobodovým systém a úsečkami pro jejich …moreAbstract:
The object of this bachelor thesis was the proces desedimentation of wine juice and subsequently it are methods of implementing. Further, the proces of clarification and preparation sused in this operation. The practical part was done experiment with a one species of wine of which have been formed four variants with diferent intensity of desedimentation. Subsequently was conducted running sulfidation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení profilu intenzity sladké a hořké chuti v závislosti na čase
Barbora Zemanová -
Senzorické hodnocení výskytu kančího pachu ve vepřovém mase
Hana Lorencová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Návrh technologie pro zlepšování separace částic brusného kalu
Otto Hlavatý -
Hodnocení způsobu lisování na množství kalových částic v moštu
Šimon Jančura -
Přírodní protizánětlivé látky a glukanové částice jako jejich nosiče - využití na ex vivo a in vivo modelech
Dominik Rotrekl -
Imobilizace proteinu na magnetické částice
Michal Sedlák -
Gene transfer agents – fágům podobné částice přenášející genetickou informaci u bakterií
Kristýna Kořená
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights