Vliv intenzity odkalení moštu na parametry vín révy vinné – Jakub Dohnálek
Jakub Dohnálek
Bakalářská práce
Vliv intenzity odkalení moštu na parametry vín révy vinné
Influence of intensity desedimentation to the sensorric characteristics of wine
Anotace:
Předmětem zabývání této bakalářské práce byl proces odkalení moštu a následně jeho metody, kterými se provádí. Dále procesem čiření a přípravky používané v této operaci. V praktické části byl proveden pokus s jednou odrůdou, z nichž byly vytvořeny 4 varianty s různou intenzitou odkalení moštu. Následně bylo prováděno průběžné síření. Vína byla senzoricky hodnocena stobodovým systém a úsečkami pro jejich …víceAbstract:
The object of this bachelor thesis was the proces desedimentation of wine juice and subsequently it are methods of implementing. Further, the proces of clarification and preparation sused in this operation. The practical part was done experiment with a one species of wine of which have been formed four variants with diferent intensity of desedimentation. Subsequently was conducted running sulfidation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení profilu intenzity sladké a hořké chuti v závislosti na čase
Barbora Zemanová -
Senzorické hodnocení výskytu kančího pachu ve vepřovém mase
Hana Lorencová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Návrh technologie pro zlepšování separace částic brusného kalu
Otto Hlavatý -
Hodnocení způsobu lisování na množství kalových částic v moštu
Šimon Jančura -
Přírodní protizánětlivé látky a glukanové částice jako jejich nosiče - využití na ex vivo a in vivo modelech
Dominik Rotrekl -
Imobilizace proteinu na magnetické částice
Michal Sedlák -
Gene transfer agents – fágům podobné částice přenášející genetickou informaci u bakterií
Kristýna Kořená
Název
Vložil
Vloženo
Práva