Růst bifdidobakterií v mléce přežvýkavců – Ondřejka Vološčuková
Ondřejka Vološčuková
Bachelor's thesis
Růst bifdidobakterií v mléce přežvýkavců
Growth of bifidobacteria in milk of ruminants
Anotácia:
Probiotické bakterie se často konzumují v podobě fermentovaných mléčných výrobků. Mezi probiotické rody se řadí i bifidobakterie, které jsou spojovány se zdravou střevní mikrobiotou. V současnosti je tento rod často používán jako probiotikum právě v mléčných výrobcích. Mléko a mléčné výrobky jsou velmi důležité složky výživy. Mléko obsahuje důležité vitamíny a minerály pro správný růst a vývoj savců …viacAbstract:
Bacteria of genus Bifidobacterium are important part of the normal gastrointestinal microflora. They are related to good intestinal health and they have generally positive effects on the host. Consequently, bifidobacteria are often used as probiotics. In humans, the most frequently probiotics are received in fermented milk products. Milk has a balanced composition of nutrients and therefore it is suitable …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Eva Vlková, Ph.D.
- Oponent: Věra Bunešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Public Administration in Agriculture and Landscape Management / Public Administration in Agriculture and Landscape
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv recyklace prášku na povrchové a vybrané technologické vlastnosti oceli M300 vyrobené metodou SLM
Michal Kresta -
Vliv aplikace vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
František Štefunko -
Vliv pasteračních teplot na technologické vlastnosti chlazených hotových jídel
Veronika Smetanová -
Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
Alice Čalová -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Studium vlivu prodlevy na kalící teplotě na strukturu a technologické vlastnosti Al-Si vrstev deponovaných na 22MnB5 ocelích
Adam Hofman -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková
Názov
Vložil
Vložené
Práva