Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází – Bc. Michaela Martínková
Bc. Michaela Martínková
Diplomová práce
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Analysis of poppy seeds volatile compounds profile using solid phase microextraction
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu těkavých látek celých semen máku setého za pomocí headspace mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií s hmotnostní spektrometrií a pomocí headspace mikroextrakce tuhou fází ve spojení s plynovou chromatografií s plamenovým ionizačním detektorem. V teoretické části jsou shrnuty základní informace o máku setém a jeho nutriční parametry. …víceAbstract:
This thesis deals with analysis of volatile substances of whole poppy seed by headspace solid phase microextraction followed by gas chromatography and mass spectrometry and using headspace solid phase microextraction followed by gas chromatography with a flame ionisation detector. The theoretical part summarises the basic information about poppy seed and its nutritional parameters. It describes the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARTÍNKOVÁ, Michaela. \textit{Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/huscqq/.
Jak správně citovat práci
Martínková, Michaela. Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází. Pardubice, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv původu osiva na olejnatost, obsah a skladbu mastných kyselin u semen máku setého
Anna Pičmanová -
Vliv odrůdy a pěstitelské technologie na vlastnosti semen máku setého (Papaver somniferum, L.)
Jan Málek -
Analýza vlivu odrůd a ošetření osiva na vybrané parametry semen máku setého (Papaver somniferum L.)
Luděk Míča -
Minerální látky v semenech máku setého
Tereza Pávková -
Opiové alkaloidy v semenech máku setého (Papaver somniferum L.)
Jan Šťastný -
Využití přírodních látek při ošetření osiva máku setého
Stanislav Drapač -
Alkaloidy v semenech máku
Radka Janďourková -
Využití přírodních látek při komplexním ošetření osiva máku setého
Stanislav Drapač