Jana Fořtová

Diplomová práce

Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu

Comparison of the chemical composition and organoleptic properties of meat from different muscles of Czech Fleckvieh heifers and bulls
Anotace:
Spotřeba hovězího masa v České republice klesá, zejména kvůli vyšší ceně v porovnání s dalšími druhy mas. Je tedy potřeba se zaměřit na stabilizaci jeho spotřeby, už proto, že je nejhodnotnějším z velkoprodukčních mas určených k lidské výživě. Toho lze docílit bližším prozkoumáním preferencí spotřebitelů. V České republice je nejvýznamnějším zdrojem hovězího masa tuzemské plemeno český strakatý skot …více
Abstract:
Beef consumption is decreasing in the Czech Republic, mainly due to higher price. It is necessary to focus on stabilizing its consumption, if only because it is the most valuable meat of common types of meat for human nutrition. This can be done by examining the preferences of consumers more closely. In the CR Czech Fleckvieh is the most important source of beef. For this reason, in 2016 was done an …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
  • Oponent: Luděk Bartoň, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses hux1pv hux1pv/2
13. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.