Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin – Ludmila Zimková
Ludmila Zimková
Bakalářská práce
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Virulence factors of Escherichia coli isolated from food
Anotace:
Bakalářská práce teoreticky popisuje bakterii Escherichia coli, její výskyt a faktory virulence. V práci jsou definovány patogenní kmeny a mechanismy jejich virulence. Escherichia coli obecně patří mezi mikroorganismy prospěšné, ale právě kmeny disponující faktory virulence jsou potenciálně škodlivé a mohou způsobit i smrtelné infekce. Významná část těchto infekcí pochází z konzumace potravin (verotoxické …víceAbstract:
Bachelor's thesis describes the theory of the bacterium Escherichia coli, the occurrence and virulence factors. The paper defined pathogenic strains and their virulence mechanisms. Escherichia coli is generally the beneficial microorganisms, but it just strains possessing virulence factors are potentially harmful and can cause fatal infections. A significant proportion of these infections spread due …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
15213
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 13. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zimková, Ludmila. Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Detekce faktorů virulence u bakterií skupiny Bacillus cereus
Michaela Šebestová -
Detekce faktorů virulence u kmenů Escherichia coli metodou PCR
Miluše KNECHTLOVÁ -
Detekce faktorů virulence u bakterií rodu Aeromonas
Anna Lazarová -
Kolonizační kapacita potenciálně probiotických kmenů E. coli
Pavla Fedrová -
Šíření klinicky významných izolátů E. coli rezistentních k beta-laktamům z nemocnic do prostředí
Aneta Kovářová -
Studium bakteriofágových enzymů s využitím jejich exprese v E. coli
Šárka Kobzová -
Klonování, exprese a izolace Bacterioferritinu A z E. coli a využití pro tvorby chemických katalyzátorů
Daniel Hennel -
Studium vlivu N-terminálních aminokyselin umístěných za lipoboxem na lokalizaci lipoproteinů u E. coli
Silvie Lišková