Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka – Andrea Justová
Andrea Justová
Bakalářská práce
Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka
Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti mléka. Hodnocené vzorky mléka byly odebírány od dojnic českého strakatého skotu ve společnosti Bohuňov a.s. Celkově bylo od dojnic odebráno 20 vzorků mléka. Hodnotilo se množství mléka, u vzorků složení a technologické vlastnosti mléka. Mezi složkové ukazatele patřily: obsah bílkovin …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis was evaluate the effect of the health status of dairy cows within quantity composition and technological properties of milk. Milk samples were collected from Bohuňov company. Monitored cows were Czech Fleckvieh cattle. Total number of samples was 20. Monitored properties were: content of protein, content of fat and solids-non-fat. Between technological properties were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.
- Oponent: Vladimír Čejna, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JUSTOVÁ, Andrea. \textit{Vliv zdravotního stavu dojnic na množství, složení a technologické vlastnosti jejich mléka}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/hzozg2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Effect of Pyrolysis on the Improvement of Sewage Sludge Properties
Leidy Marcela Ulloa Murillo -
Vliv počtu somatických buněk na vybrané technologické vlastnosti mléka dojnic holštýnského skotu
Pavlína Poláčková -
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
Vladimír Gajdůšek -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Vliv vybraných prvků chovného prostředí dojnic na technologické vlastnosti jejich mléka
Vratislav Henzl
Název
Vložil
Vloženo
Práva