Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti. – Bc. Ondřej STAŇO
Bc. Ondřej STAŇO
Bakalářská práce
Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti.
Tradition production, goods - connoisseurship and qualitative characterization wine produce in Mikulov areas
Anotace:
V bakalářské práci je popsáno základní složení hroznu a následná výroba přírodních vín. Dále je pojednáno o dělení vín v České Republice. Zpracována je tradice výroby, zbožízna-lectví a jakostní charakteristika typických vín produkovaných v Mikulovské podoblasti. Je porovnána situace českého vinařství v kontextu s Evropskou Unií. V části věnované dílčím změnám jsou stručně popsány nevýhody používání …víceAbstract:
The bachelor work describes the basic composition of grape and the follow-up production of natural wines. Further, the division of wines in the Czech Republic is dealt with. The tradi-tion of production, commodity expertise and quality characteristics of typical wines pro-duced in the Mikulov sub-region are treated. The situation of the Czech winegrowing is compared in the context of the European Union …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor:
5243
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2008
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STAŇO, Ondřej. \textit{Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti.}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2008. Dostupné z: https://theses.cz/id/hzwhl9/.
Jak správně citovat práci
STAŇO, Ondřej. Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti. . Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii
Karolína Libjaková -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín
Filip Nevěděl -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová