Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti. – Bc. Ondřej STAŇO
Bc. Ondřej STAŇO
Bachelor's thesis
Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti.
Tradition production, goods - connoisseurship and qualitative characterization wine produce in Mikulov areas
Abstract:
V bakalářské práci je popsáno základní složení hroznu a následná výroba přírodních vín. Dále je pojednáno o dělení vín v České Republice. Zpracována je tradice výroby, zbožízna-lectví a jakostní charakteristika typických vín produkovaných v Mikulovské podoblasti. Je porovnána situace českého vinařství v kontextu s Evropskou Unií. V části věnované dílčím změnám jsou stručně popsány nevýhody používání …moreAbstract:
The bachelor work describes the basic composition of grape and the follow-up production of natural wines. Further, the division of wines in the Czech Republic is dealt with. The tradi-tion of production, commodity expertise and quality characteristics of typical wines pro-duced in the Mikulov sub-region are treated. The situation of the Czech winegrowing is compared in the context of the European Union …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier:
5243
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STAŇO, Ondřej. \textit{Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti.}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/hzwhl9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
STAŇO, Ondřej. Tradice výroby, zbožíznalectví a jakostní charakteristika vína produkovaného v Mikulovské oblasti. . Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii
Karolína Libjaková -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín
Filip Nevěděl -
Vliv macerace rmutu pří výrobě rosé vín
Libuše Vrbová -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Vliv macerace rmutu na vlastnosti vína z aromatických odrůd
Anna Harcová