Petra Kosová

Diplomová práce

Vliv kuchyňského zpracování na obsah glykoalkaloidů v barevných odrůdách brambor

The influence of culinary processing on glycoalkaloid content in pigmented potato tubers
Anotace:
Studium obsahu glykoalkaloidů v bramborových hlízách je důležité ze senzorického hlediska, protože již při obsahu nad 150 mg na 1 kg čerstvé hmoty mohou mít hlízy hořkou chuť. A při vyšším obsahu glykoalkaloidů v hlízách, spojených s nadměrnou konzumací brambor, se mohou projevit toxické účinky glykoalkaloidů zažívacími až neurologickými problémy. V této diplomové práci byl stanoven obsah hlavních …více
Abstract:
Study of glycoalkaloids in the potato tubers is important from a sensory viewpoint, since already at a content of 15 mg per 1 kg of fresh material may have a bitter taste of tubers. When a higher content of glycoalkaloids in tubers, associated with excessive consumption of potatoes, may show toxic effects glycoalkaloids by digestive and neurological problems. In this thesis was determined content main …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses i1stlq i1stlq/2
10. 4. 2017
Složky
Soubory
Mach, J.
10. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.