Podnícení zralosti jablek účinkem exogenního etylenu – Bc. Zuzana Valachová
Bc. Zuzana Valachová
Diplomová práce
Podnícení zralosti jablek účinkem exogenního etylenu
Stimulate ripe apples effect of exogenous ethylene
Anotace:
V teoretické části byla popsaná odrůda Golden Delicious. Tato část diplomové práce popisuje látkové složení jablek, kvalitativní rozdělení zralosti jablek do jednotlivých skupin. Pozornost byla věnována vlivu etylénu na zrání a vývoj jablek. Dále byly popsány klimakterické typy ovoce a průběh jejich zrání. V první experimentální části jsem sledovala sklizňovou zralost plodů odrůdy Golden Delicious …víceAbstract:
The theoretical part was described by Golden Delicious variety. This part of the thesis describes the material composition of apple, ripe apples qualitative disaggregation into individual groups. Attention was paid to the effect of ethylene on ripening apples and development.It has also described the climacteric types of fruit and the process of their maturation. In the first experimental part, I followed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
- Oponent: Roman Pavlačka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Enzymatic hydrolysis of vegetable oils in supercritical carbon dioxide and analysis of fatty acid profile in the reaction product
Ondřej Pleskač -
Capture of carbon dioxide from flue gas using natural limestones, modified sorbents and sorbents derived from precursors
Barbora Miklová -
Carbon dioxide transport within the leaf mesophyll: physico-chemical and biological aspects
Daniel VRÁBL -
Kovové materiály pro energetické systémy využívající oxid uhličitý
Adam Přibyl -
Oxid uhličitý jako surovina pro petrochemii
Petr Chládek -
Zlepšení posklizňového zrání meruněk účinkem exogenního etylenu
David Růžička -
Studium fyzikálně-chemických vlastností plodů broskví a švestek
Jana Kaňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva