Hodnocení environmentálních dopadů chovu hmyzu pro potravinářské účely v podmínkách ČR metodou LCA – Ing. Lukáš MUCHKA
Ing. Lukáš MUCHKA
Diplomová práce
Hodnocení environmentálních dopadů chovu hmyzu pro potravinářské účely v podmínkách ČR metodou LCA
Evaluation of environmental impacts of insect production for food purposes in conditions of the Czech republic by the LCA method
Anotace:
Diplomová práce se zabývá hodnocením environmentálních dopadů chovu hmyzu pro potravinářské účely v podmínkách České republiky. Téma je zaměřeno na dopadovou kategorii klimatické změny s důrazem na Global Warming Potencial (zkráceně GWP). Environmentální dopady jsou hodnoceny pomocí metody Life Cycle Assessment (LCA). Tato metoda je založena na vyhodnocování dopadu, který má produkt na životní prostředí …víceAbstract:
The thesis deals with the evaluation of environmental impacts of insect farming for food purposes in the Czech Republic. The topic is focused on the impact category of climate change, with emphasis on Global Warming Potential (GWP for short). Environmental impacts are assessed using the Life Cycle Assessment (LCA) method. This method is based on evaluating the impact that a product has on the environment …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MUCHKA, Lukáš. \textit{Hodnocení environmentálních dopadů chovu hmyzu pro potravinářské účely v podmínkách ČR metodou LCA}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/i5rqsn/.
Jak správně citovat práci
MUCHKA, Lukáš. Hodnocení environmentálních dopadů chovu hmyzu pro potravinářské účely v podmínkách ČR metodou LCA. České Budějovice, 2023. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné do 12. 4. 2026
- Po tomto datu bude práce dostupná: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agroekologie - Péče o krajinu
Práce na příbuzné téma
-
Vliv tepelného zpracování na stravitelnost a kvalitu proteinu u Tenebrio molitor a Gryllus assimilis
Josef Klabík -
Směrová preference kukel potemníka (Tenebrio molitor) v kontrolovaném magnetickém poli
Martina Čapková -
Vliv změny inklinace na magnetickou orientaci potemníka moučného (Tenebrio molitor)
Dana Drštková -
Evaluation of environmental impacts of selected crops growing by LCA method
Emeka Micheal NNANDO -
Hmyz – potravina budúcnosti: ekonomický pohľad na možnosti využitia hmyzu ako potraviny
Jakub Jančovič -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Hmyz – (staro)nová potravina: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Vendula Smilková -
Analýza kovů ve vzorcích jedlého hmyzu
Tomáš GRÄTZ