Využití sušených směsí při výrobě tavených produktů na bázi mléčných složek – Bc. Vendula Kůrová
Bc. Vendula Kůrová
Master's thesis
Využití sušených směsí při výrobě tavených produktů na bázi mléčných složek
Usage of Powders during Manufacturing of Dairy Based Processed Products
Anotácia:
Cílem této práce bylo optimalizovat konzistenci a hodnotou pH tavených produktů na bázi mléčných složek. Pro výrobu tavených produktů byl použit kazeinát sodný, máslo nebo slunečnicový olej. Následně byly sledovány vybrané vlastnosti těchto produktů (hodnota pH, obsah sušiny a texturní vlastnosti) v závislosti na délce skladování, typu použitého tuku a případném přídavku hydrokoloidů (kappa-karagenan …viacAbstract:
The aim of this study was to optimize the consistency and pH value of dairy based processed products. Sodium caseinate, butter or sunflower oil were used to produce the processed products. Subsequently, selected properties of these products (pH, dry matter content and textural properties) depending on the length of storage, type of used fat and addition of hydrocolloids (kappa-carrageenan, locust bean …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kůrová, Vendula. Využití sušených směsí při výrobě tavených produktů na bázi mléčných složek . Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů
Denisa Vránová -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí
Lenka HUDEČKOVÁ -
Texturní vlastnosti analogů tavených sýrů vyrobených s použitím tuků s různým zastoupením mastných kyselin.
Kateřina HORÁKOVÁ -
Príprava a charakterizácia kompozitov na bázi metylcelulóza a hyaluronan sodný
Barbora Kobidová -
Studium oscilací a hystereze reakce glukóza – ferikyanid – glukózaoxidáza – hydroxid sodný v průtočném míchaném reaktoru
Ksenia Ponomareva