Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů – Bc. Miroslav Jaššo
Bc. Miroslav Jaššo
Master's thesis
Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů
The effect of dietary fiber addition on the consistency of cream cheese products
Abstract:
Cream cheese is characterised by its mild creamy, buttery flavour and slightly dairy-sour taste, devoid of bitterness. Its texture can range from brittle to spreadable, often glossy, making it a distinctive acid-coagulated fresh cheese product. This thesis aims to assess if adding 1,0 % (w/w) citrus fibre has a significant stabilising effect on the final product's texture. This was accomplished by …moreAbstract:
Smetanový sýr se vyznačuje jemnou smetanovou, máslovou chutí a mírně nakyslou mléčnou chutí bez známek hořkosti. Jeho textura může být od křehké až po roztíratelnou, často lesklou, což z něj činí charakteristický výrobek. Cílem této práce bylo posoudit, zda měl přídavek 1,0 % (w/w) citrusové vlákniny významný stabilizační účinek na texturu konečného výrobku. Toho bylo dosaženo provedením analýz sušiny …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2024
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jaššo, Miroslav. Vliv přídavku vlákniny na konzistenci termizovaných sýrů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vláknina,její vlastnosti a využití do masných výrobků
Taťána MOŘKOVSKÁ -
Výroba smetanových krémů typu mascarpone
Eva Janošíková -
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Porovnanie 3 dávok TNK-tPA na rýchlosť trombolýzy – model systémovej embólie potkana
Diana Gendová -
Vedení externí mzdové agendy firmou TPA Horwath Tax s.r.o.
Gabriela Vlckova