Pavlína Dudová

Bakalářská práce

Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv

Biotechnological production of food colorants
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy …více
Abstract:
The bachelor thesis focuses on food colorants and their production using biotechnological processes. The main groups of natural colorants and their use in individual branches of the food industry are characterized in the work. Attention is paid to organisms that are used for the industrial production of food colorants. The most important producers include fungi, cyanobacteria and microalgae. Some species …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Dudová, Pavlína. Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin