Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv – Pavlína Dudová
Pavlína Dudová
Bachelor's thesis
Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv
Biotechnological production of food colorants
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy …moreAbstract:
The bachelor thesis focuses on food colorants and their production using biotechnological processes. The main groups of natural colorants and their use in individual branches of the food industry are characterized in the work. Attention is paid to organisms that are used for the industrial production of food colorants. The most important producers include fungi, cyanobacteria and microalgae. Some species …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DUDOVÁ, Pavlína. \textit{Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/i6agqq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dudová, Pavlína. Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology
Theses on a related topic
-
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Přírodní barviva a jejich stálobarevnost v potravinářských výrobcích
Zuzana Hledíková -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Přírodní barviva a jejich aplikace v potravinách
Michaela Výletová -
Přírodní barviva pro chytré obaly
Ludmila Nyklesová -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek