Pavlína Dudová

Bachelor's thesis

Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv

Biotechnological production of food colorants
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na potravinářská barviva a jejich výrobu pomocí biotechnologických postupů. V práci jsou charakterizovány hlavní skupiny přírodních barviv a jejich využití v jednotlivých odvětvích potravinářského průmyslu. Pozornost je věnována organismům, které se používají pro průmyslovou produkci potravinářských barviv. Mezi nejdůležitější producenty patří plísně, sinice a mikrořasy …more
Abstract:
The bachelor thesis focuses on food colorants and their production using biotechnological processes. The main groups of natural colorants and their use in individual branches of the food industry are characterized in the work. Attention is paid to organisms that are used for the industrial production of food colorants. The most important producers include fungi, cyanobacteria and microalgae. Some species …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2022

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Dudová, Pavlína. Využití biotechnologických postupů pro výrobu potravinářských barviv. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology