Vliv pH a délky řetězce fosforečnanových tavicích solí na dispergaci kaseinového komplexu v modelovém systému – Bc. Vendula Sedlačíková
Bc. Vendula Sedlačíková
Master's thesis
Vliv pH a délky řetězce fosforečnanových tavicích solí na dispergaci kaseinového komplexu v modelovém systému
Influence of pH and Polyphosphates with Different Chain Length on Dispersion of Casein Complex in Model System
Abstract:
Diplomová práce se zabývá hodnocením vlivu délky fosforečnanových solí v daném rozsahu pH na shlukování či dispergaci kaseinového komplexu. Pro sledování účinku tavicích solí byl připraven zjednodušený modelový systém s využitím sušeného odtučněného mléka a deionizované vody. Jako tavicí soli byly použity dvousložkové směsi sodných solí polyfosforečnanů se střední délkou řetězce 5, 9, 13, 20 a 28 fosforečnanových …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the evaluation of the phosphate salts length impact on clustering or dispersion of casein complex in selected pH range. In order to monitore the melting salts effect there was prepared a simple model system using dried skim milk and deionized water. There were used two component mixtures of the polyphosphates sodium salts with an average chain length of 5, 9, 13, 20 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2015
Accessible from:: 17. 4. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEDLAČÍKOVÁ, Vendula. \textit{Vliv pH a délky řetězce fosforečnanových tavicích solí na dispergaci kaseinového komplexu v modelovém systému}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/i6w5ws/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sedlačíková, Vendula. Vliv pH a délky řetězce fosforečnanových tavicích solí na dispergaci kaseinového komplexu v modelovém systému. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 17.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 17. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Mikrostruktura a viskoelastické vlastnosti tavených sýrů s náhradami tavicích solí
Jolana Dostálová