Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků – Bc. Markéta Pirunčíková
Bc. Markéta Pirunčíková
Diplomová práce
Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků
Application of Collagen into Heat-Treated Meat Products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá aplikací kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků, kterým byla zvolena kuřecí játrová paštika. V teoretické části práce jsou popsány základní vlastnosti masa, dále masné výrobky, kolagen a želatina. V praktické části jsou testovány komerční kolagenní přípravky ScanGel a VeproGel v kuřecích paštikách ve vztahu ke drůbežímu kolagenu získaného ze slepičích a kuřecích …víceAbstract:
This master thesis deals with the application of collagen to heat treated meat products, which is chicken liver pate. The theoretical part are describes the basic properties of meat, meats products, collagen and gelatine. In the practical part, the commercial collagen products ScanGel and VeproGel are tested in chicken pates in relation to poultry collagen obtained from chicken feet. Individual samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pirunčíková, Markéta. Aplikace kolagenu do tepelně opracovaných masných výrobků. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Michaela Smolková -
Perspektivy vývoje, výroby a aplikace želatiny do játrových paštik
Tereza Novotná -
Vliv vybraných hydrokoloidů na reologické vlastnosti drůbeží paštiky
Veronika Zbrožková -
1. Teoretická část:\nl{} Barva a její účinky ve fotografii\nl{} 2. Praktická část:\nl{} a) katalog produktů nebo služeb: Katalog každodenních radostí\nl{} b) výstavní soubor: Nejistota
Stanislava Adamová -
Barva a kultura
Petra Sýkorová -
Barva kůže a mezinárodní migrace
Michal Kozel -
Barva, hmota, prostor
Veronika Žáková -
Barva, hra a učení: Výtvarné zpracování objektu jako formy slabikáře
Markéta Podivínská