Sledování jakostních parametrů pražené kávy během skladování v závislosti na balení – Bc. Martina Müllerová
Bc. Martina Müllerová
Diplomová práce
Sledování jakostních parametrů pražené kávy během skladování v závislosti na balení
Monitoring of quality parameters of roasted coffee during storage depending on packaging
Anotace:
V této práci byly podrobeny tři druhy kávy analýzám, kde se zjišťovalo množství kofeinu, sumy polyfenolů, barva, senzorické vlastnosti a měřila se spektra pomocí blízké infračervené spektroskopie. Analýza byla provedena po upražení káv. Kávy se pak zabalily do tří různých druhů obalů -- papír, obal s jednocestným ventilem a do vakua, každá série těchto vzorků byla uložena ve třech různých podmínkách …víceAbstract:
There were analyzed the amount of caffeine, amounts of polyphenols, color, sensory properties and the spectra were measured using near infrared spectroscopy in three kinds of coffee. Analyses were made after roasting coffees. The coffee was then packaged into three different types of packaging - paper, package with one-way valve and into a vakuum package, each series of samples were stored in three …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Alena Saláková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva