Mgr. Lucie Vítková

Master's thesis

Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků

Optimalization of proteolytic digestion of trypsin for the puropse of fast proteomic sample preparation
Abstract:
Při identifikaci proteinů je příprava proteolytických vzorků velmi důležitým krokem. Pro účely proteomické analýzy se preferuje štěpení bílkovin pomocí enzymů, protože enzymatická hydrolýza zaručuje vysokou specifitu a reprodukovatelnost. Nejčastěji používaným enzymem této fáze analýzy je trypsin. Trypsin katalyzuje hydrolýzu vazeb na C-konci aminokyselinového řetězce za argininem a lysinem. Výhodou …more
Abstract:
The preparation of hydrolysed proteomic samples is a very important step for the identification of proteins. The enzymatic digestion of proteins is preferred for the proteomic analysis because of the high specificity and reproducibility of the enzymatic hydrolysis. The application of trypsin is the most extended in this analysis part. Trypsin cleaves protein or peptide chains mainly at the carboxyl …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2010
  • Supervisor: prof. RNDr. Zuzana Bílková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vítková, Lucie. Optimalizace enzymatického štěpení proteinů pro účely rychlé přípravy proteomických vzorků. Pardubice, 2010. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Analysis of Biological Materials