Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu – Bc. Barbora Rázgová
Bc. Barbora Rázgová
Master's thesis
Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu
Effect of the fermentation process as a function of the protein feed content of the ferment
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením fermentovaného krmiva, způsobů jeho výroby, složení a následného vlivu na výživu prasat. Jsou zde sumarizace různých druhů fermentovaných krmiv a jejich vliv na trávicí systém a mikrobiotu prasat. Dále jsou zde definovány anatomické a fyziologické aspekty trávicího traktu a charakteristiky jednotlivých složek krmiva. Práce se dále zabývá různými metodami fermentace …moreAbstract:
This thesis deals with the evaluation of fermented feed, its production methods, composition and subsequent effect on pig nutrition. Different types of fermented feeds and their effect on the digestive system and microbiota of pigs are described. Furthermore, the anatomical and physiological aspects of the digestive tract and the characteristics of the different feed ingredients are defined. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Reader: Jaroslava Bělková, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
RÁZGOVÁ, Barbora. \textit{Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/ib9zbj/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
Bílkovinná krmiva ve výživě brojlerových kuřat
Veronika Bartošová -
Kombinace restrikce krmiva a alternativního zdroje proteinu s ohledem na užitkovost a kvalitu masa kuřat
Nikola Javorská -
Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa
Tereza Daňková -
Výživa vykrmovaných prasat ve vztahu ke konverzi krmiva
Lenka Hutařová -
Využití netradičních krmiv ve výživě prasat
Adéla Hartová -
Nové trendy ve výživě prasat.
Miloš Jurčička -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights