Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu – Bc. Barbora Rázgová
Bc. Barbora Rázgová
Master's thesis
Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu
Effect of the fermentation process as a function of the protein feed content of the ferment
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením fermentovaného krmiva, způsobů jeho výroby, složení a následného vlivu na výživu prasat. Jsou zde sumarizace různých druhů fermentovaných krmiv a jejich vliv na trávicí systém a mikrobiotu prasat. Dále jsou zde definovány anatomické a fyziologické aspekty trávicího traktu a charakteristiky jednotlivých složek krmiva. Práce se dále zabývá různými metodami fermentace …viacAbstract:
This thesis deals with the evaluation of fermented feed, its production methods, composition and subsequent effect on pig nutrition. Different types of fermented feeds and their effect on the digestive system and microbiota of pigs are described. Furthermore, the anatomical and physiological aspects of the digestive tract and the characteristics of the different feed ingredients are defined. …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Jaroslava Bělková, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RÁZGOVÁ, Barbora. \textit{Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/ib9zbj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Bílkovinná krmiva ve výživě brojlerových kuřat
Veronika Bartošová -
Kombinace restrikce krmiva a alternativního zdroje proteinu s ohledem na užitkovost a kvalitu masa kuřat
Nikola Javorská -
Využití různých bílkovinných zdrojů krmiva ve výkrmu býků českého strakatého skotu a jejich vliv na kvalitu masa
Tereza Daňková -
Výživa vykrmovaných prasat ve vztahu ke konverzi krmiva
Lenka Hutařová -
Využití netradičních krmiv ve výživě prasat
Adéla Hartová -
Nové trendy ve výživě prasat.
Miloš Jurčička -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva