Bc. Barbora Rázgová

Diplomová práce

Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu

Effect of the fermentation process as a function of the protein feed content of the ferment
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením fermentovaného krmiva, způsobů jeho výroby, složení a následného vlivu na výživu prasat. Jsou zde sumarizace různých druhů fermentovaných krmiv a jejich vliv na trávicí systém a mikrobiotu prasat. Dále jsou zde definovány anatomické a fyziologické aspekty trávicího traktu a charakteristiky jednotlivých složek krmiva. Práce se dále zabývá různými metodami fermentace …více
Abstract:
This thesis deals with the evaluation of fermented feed, its production methods, composition and subsequent effect on pig nutrition. Different types of fermented feeds and their effect on the digestive system and microbiota of pigs are described. Furthermore, the anatomical and physiological aspects of the digestive tract and the characteristics of the different feed ingredients are defined. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslava Bělková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ib9zbj ib9zbj/2
23. 4. 2024
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.