Aktivita enzymů v syrových potravinách – Bc. Veronika Dvořáková
Bc. Veronika Dvořáková
Master's thesis
Aktivita enzymů v syrových potravinách
Enzyme activity in raw food
Abstract:
Práce se zabývá tématem stanovením enzymů v syrových potravinách. Dále je v práci popsán specifický přístup k výživě formou konzumace ?raw? potravin, jejichž výroba a produkce je úzce svázána s biopotravinami a ekologickým zemědělstvím. V experimentální části byl stanovován obsah/aktivita vybraných enzymů v syrové stravě. Nejprve byly metody ověřeny na vybraných vzorcích zeleniny a ovoce. Poté byla …moreAbstract:
This work was focused on the determination of enzyme content in raw food. A specific approach to nutrition via the raw food consumption has been described. The production of raw food is related to the bio-labeled food products and organic agriculture. In the experimental part, the activity/content of selected enzyme was evaluated in raw food including fruits and vegetables followed by fruit bars designed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2016
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dvořáková, Veronika. Aktivita enzymů v syrových potravinách. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Stabilita kyseliny karmínové v modelovém syceném nápoji
Lucie Martínková -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK