Aktivita enzymů v syrových potravinách – Bc. Veronika Dvořáková
Bc. Veronika Dvořáková
Master's thesis
Aktivita enzymů v syrových potravinách
Enzyme activity in raw food
Anotácia:
Práce se zabývá tématem stanovením enzymů v syrových potravinách. Dále je v práci popsán specifický přístup k výživě formou konzumace ?raw? potravin, jejichž výroba a produkce je úzce svázána s biopotravinami a ekologickým zemědělstvím. V experimentální části byl stanovován obsah/aktivita vybraných enzymů v syrové stravě. Nejprve byly metody ověřeny na vybraných vzorcích zeleniny a ovoce. Poté byla …viacAbstract:
This work was focused on the determination of enzyme content in raw food. A specific approach to nutrition via the raw food consumption has been described. The production of raw food is related to the bio-labeled food products and organic agriculture. In the experimental part, the activity/content of selected enzyme was evaluated in raw food including fruits and vegetables followed by fruit bars designed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dvořáková, Veronika. Aktivita enzymů v syrových potravinách. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Oxidační stabilita cereálních směsí s netradiční surovinovou skladbou
Zlata Lysáčková -
Nutriční hodnota ovesného oleje a jeho stabilita vůči oxidaci
Šárka Jonášová -
Stabilita kyseliny karmínové v modelovém syceném nápoji
Lucie Martínková -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Obsah antioxidantů v surovinách a jejich stabilita v obohacených potravinách v závislosti na technologii výroby
Jan BEDRNÍČEK