Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce – Bc. Michala Sedláčková
Bc. Michala Sedláčková
Diplomová práce
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Aromatic substances in fruit distillates determined by the crop year of fruits
Anotace:
Obsahem diplomové práce je analýza aromatických látek a organických kyselin ve vybraných ovocných destilátech a jejich senzorické hodnocení. V teoretické části je popsána základní charakteristika ovoce, jeho chemické složení, rozebrán technologický postup výroby kvasu, alkoholové kvašení a základní vady, které se v kvasech mohou vyskytovat. Dále se diplomová práce věnuje procesu destilace, destilačnímu …víceAbstract:
The thesis analyses aromatic substances and organic acids in selected fruit spirits and their sensory evaluation. The theoretical part describes basic characteristics of fruit, its chemical composition, technological process of fermentation, alcoholic fermentation, and basic defects, which can occur in ferment. The thesis deals further with process of distillation, distillation equipment and basic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sedláčková, Michala. Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Využití Meldrumovy kyseliny pro syntézu 3-arylpropanových kyselin
Kateřina Jirásková -
Vliv struktury karboxylové kyseliny na syntézu amidů v přítomnosti mikrovlnného záření.
Tomáš Mlejnek -
Aromaticky aktivní látky v ovocných destilátech
Oskar Kocinger -
Vliv technologie na profil těkavých látek ovocných destilátů
Ondřej Tax -
Zhodnocení senzorického a analytického profilu těkavých látek ovocných destilátů
Martin Šteidl -
Vliv fermentační technologie na profil těkavých látek ovocných destilátů
Josef Balák -
Sekundární aromatické látky v alkoholických nápojích v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Eva Sedláčková -
GC/MS analýza aromat pro úpravu ovocných destilátů
Filip KOPA