Michaela Zimová

Bachelor's thesis

Stanovení dusitanů v masných výrobcích

Determination of nitrite in meat products
Abstract:
Práce se zabývá masem včetně jeho složení, prospěšných látek a stavby svalového vlákna. Část práce je věnována anomáliím v procesu zrání masa a samotným technologiím jeho zpracování. Pozornost je věnována dusitanům, jejich stanovení a vlivu na zdraví člověka.
Abstract:
The work deals with meat including its composition, beneficial substances and the structure of muscle fiber. Part of the work is devoted to anomalies in the maturing process of meat and to the processing technologies themselves. Attention is devoted to nitrites, their determination and effect on human health.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Zimová, Michaela. Stanovení dusitanů v masných výrobcích. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs