Michaela Zimová
Bachelor's thesis
Stanovení dusitanů v masných výrobcích
Determination of nitrite in meat products
Abstract:
Práce se zabývá masem včetně jeho složení, prospěšných látek a stavby svalového vlákna. Část práce je věnována anomáliím v procesu zrání masa a samotným technologiím jeho zpracování. Pozornost je věnována dusitanům, jejich stanovení a vlivu na zdraví člověka.Abstract:
The work deals with meat including its composition, beneficial substances and the structure of muscle fiber. Part of the work is devoted to anomalies in the maturing process of meat and to the processing technologies themselves. Attention is devoted to nitrites, their determination and effect on human health.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Zimová, Michaela. Stanovení dusitanů v masných výrobcích. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv technologie zpracování čistírenských kalů na obsah perzistentních látek
Vojtěch Kasan -
Stanovení organických kyselin v kávě s ohledem na technologii zpracování
Martina Tůmová -
Technika a technologie zpracování sběrového papíru a plastu
Matěj Blažek -
Vliv technologie zpracování půdy na výnos hrachu setého
Daniel Adam -
Vývoj technologie zpracování vysokopevných ocelí
Jiří VRTÁČEK -
Technologie pro zpracování odpadních Li baterií
Roman Jaroš