Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur – Ing. Jana KNÉBLOVÁ
Ing. Jana KNÉBLOVÁ
Master's thesis
Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Surface and electrokinetic properties of yogurt culture bacteria
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on description of the surface and electrokonetic properties of selected bacterial strains which are present in milk industry products. These microorganisms are Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Their properties were studied by using of commonly available methods for the description of surface and electrokonetic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15734
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KNÉBLOVÁ, Jana. Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Filmotvorné a lakařské vlastnosti latexů v závislosti na pH a typu alkalizačního činidla
František Jandura -
Vliv povrchových modifikací lipidových nanočástic na jejich vlastnosti
Vendula Mašková -
Fyzikálně chemické a biologické vlastnosti (nano)částic pro kosmetické aplikace
Dita Moricová -
Syntéza a vlastnosti magnetických mikro- a nanočástic a jejich aplikace
Vojtěch Malý -
Au anebo Ag nanostruktury: vlastnosti a příprava pomocí vybraných aminokyselin
Václav PROKŮPEK -
Měření zeta potenciálu a kontaktního úhlu smáčení vzorků z lokality Darkov
Šárka Dvořáková -
Povrchové vlastnosti částic kompozitních nanomateriálů
Pavel Kalivoda -
Posouzení stability viskózních roztoků pro účely stanovení velikosti koloidních částic a Zeta-potenciálu
Radim Lukáš