Bc. Veronika Krejčová

Diplomová práce

Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny

Influence of temperature and storage time on microbiological quality of packaged salad vegetables
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou mikrobiální bezpečnosti čerstvé salátové zeleniny. Počet mikroorganismů (nárůst/pokles) v produktech čerstvé salátové zeleniny byl vyhodnocován s ohledem na vliv teploty a doby skladování. Pro pokusy byla zvolena jedno druhová zelenina (baby špenát a polníček) a více-druhová zelenina (mixy listové a salátové zeleniny). Sledovaly se tyto mikrobiální ukazatele …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the issue of microbial safety of fresh salad vegetables. The number of microorganisms (increase/decrease) in fresh salad vegetable products was evaluated with respect to the effect of storage temperature and storage time. Single-species vegetables (baby spinach and cornsalad) and multi-species vegetables (mixes of leafy and salad vegetables) were chosen for the experiments …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta