Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny – Bc. Veronika Krejčová
Bc. Veronika Krejčová
Diplomová práce
Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny
Influence of temperature and storage time on microbiological quality of packaged salad vegetables
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou mikrobiální bezpečnosti čerstvé salátové zeleniny. Počet mikroorganismů (nárůst/pokles) v produktech čerstvé salátové zeleniny byl vyhodnocován s ohledem na vliv teploty a doby skladování. Pro pokusy byla zvolena jedno druhová zelenina (baby špenát a polníček) a více-druhová zelenina (mixy listové a salátové zeleniny). Sledovaly se tyto mikrobiální ukazatele …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the issue of microbial safety of fresh salad vegetables. The number of microorganisms (increase/decrease) in fresh salad vegetable products was evaluated with respect to the effect of storage temperature and storage time. Single-species vegetables (baby spinach and cornsalad) and multi-species vegetables (mixes of leafy and salad vegetables) were chosen for the experiments …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách
Gabriela Tomášková -
Vliv doby a podmínek skladování na kvalitu a výživnou hodnotu řízkové siláže
Michal Kuděla -
Vliv doby skladování potravin rostlinného původu na stanovení jejich autenticity
Martina Trödlerová -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vliv doby skladování na kvalitu osiva Primula vulgaris
Hana Strachotová