Bc. Barbora Odehnalová

Master's thesis

Vliv zpracování kávy na obsah kofeinu a jeho účinky na lidský organismus

The effect of coffee processing on the caffeine content and its effects on the human organism
Abstract:
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání obsahu kofeinu v kávě zpracované různými způsoby. Jde o suché a mokré zpracování, kdy jsou v prvním zmíněném případě zrna kávy po sběru a vytřízení sušena na slunci na ideální vlhkost. U mokré metody se káva nechává v kádích s přidanými mikroorganismy fermentovat a následně sušit. Součástí práce jsou i účinky kofeinu na lidský organismus.
Abstract:
This diploma thesis focuses on the comparison of caffeine content in coffee processed in different ways. It involves dry and wet processing, where in the first mentioned case the coffee beans are dried in the sun to the ideal moisture level after collection and sorting. In the wet method, the coffee is fermented in vats with added microorganisms and then dried. The work also includes the effects of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2023
  • Supervisor: Mgr. Olga Kryštofová, Ph.D.
  • Reader: Terezie Starečková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta