Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami – Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková
Bachelor's thesis
Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami
New Emerging Foodborne Pathogens
Abstract:
Bakalářská práce se věnuje mikrobiologickým rizikům, popisuje nejčastěji se vyskytující patogenní mikroorganismy v potravinách a je zaměřena na výskyt nových nebo nově se objevujících patogenních mikroorganismů přenosných potravinami a vodou. Podrobně charakterizuje patogenní bakterie, mikromycety, viry, priony a parazitické prvoky. Práce se věnuje také metodám jejich detekce a možnostem prevence.Abstract:
The bachelor thesis deals with microbiological risks, describes the most common pathogenic microorganisms in food and is focused on the occurrence of new or emerging pathogenic microorganisms transmitted by food and water. It characterizes in detail pathogenic bacteria, micromycetes, viruses, prions and parasitic protozoa. The work also deals with methods of their detection and prevention options.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠULÁKOVÁ, Jarmila. \textit{Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/ifao70/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šuláková, Jarmila. Nově se objevující patogenní mikroorganismy přenosné potravinami. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Snížení mikrobiální kontaminace zvířecích exkrementů vermikompostováním
Ester Převorová -
Potencionální riziko mikrobiální kontaminace při kompostování odpadů
Karolína Bernatová -
Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů
Hana Kuřáková -
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová