Bc. Martina MAJKUSOVÁ

Diplomová práce

Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.

Wines Polyphenols and their Impact on Cell Death
Anotace:
Blahodárné účinky střídmé konzumace vína souvisejí s obsahem a složením polyfenolic-kých látek. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v růz-ných studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné na proliferační aktivitu nádorových a imortalizovaných buněk. Antiproliferační efekt byl hodnocen in vitro za použití různých koncentrací …více
Abstract:
Beneficial effects of moderate wine consumption are related to the content and compositi-on of polyphenolic substances. Their antioxidant and anticancer effects have been demon-strated in various studies for many times. The aim of this thesis was to determine the ef-fects of polyphenols extracted from the grapes on the proliferative activity of tumor and immortalized cells. Antiproliferative effect …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Humpolíček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MAJKUSOVÁ, Martina. Polyfenoly ve víně a jejich vliv na buněčnou smrt.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin

Práce na příbuzné téma